Εξομοιωτής Οδήγησης

2011: Συσκευή μέτρησης χρόνου αντίδρασης - Reaction Testing Device

Δοκιμάζοντας τη συσκευή αυτή, θα αντιληφθείτε για ποιο λόγο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μέτρο, σε κάθε χιλιόμετρο! Using this device, you will realize the reason for being careful in every step, every kilometer while driving!

 

Επιμένετε να συνεχίζετε να οδηγείτε και να μιλάτε στο κινητό ή ακόμα χειρότερα, να γράφετε μηνύματα στους φίλους σας; Νομίζετε ότι μπορείτε να κάντε πολλά πράγματα ταυτόχρονα και μάλιστα με άνεση και αυξημένη ταχύτητα αντίδρασης; Νομίζετε ότι μπορείτε να φρενάρετε όποτε θέλετε και με οποιοδήποτε καιρό θέλετε και να σταματάει το όχημά σας σαν να μη συμβαίνει τίποτε;


Μερικές μόνο δοκιμές με τη συσκευή μέτρησης χρόνου αντίδρασης και θα πειστείτε για το αντίθετο! Μερικές δοκιμές με ήλιο, βροχή, χιόνι σε διάφορες εικονικές ταχύτητες, κλίσεις της οδού και με διαφορετικές δυνατότητες του αυτοκινήτου από τις οποίες καλείστε να φρενάρετε απότομα, τη στιγμή που ασχολείστε με κάτι άλλο και θα καταλάβετε πόσο επικίνδυνη και ανεύθυνη ήταν η προηγούμενη συμπεριφορά σας.

 

Μέσω ειδικού αλγορίθμου που ανέπτυξε η Smart Drive υπολογίζεται η απόσταση ακινητοποίησης από μία δεδομένη ταχύτητα κίνησης ενός οχήματος. Υπάρχει όμως ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας τον οποίο οι οδηγοί παραμελούν πολλές φορές. Ο χρόνος αντίδρασής τους σε έναν κίνδυνο. Ο χρόνος αυτός σχετίζεται με την κατάσταση της προσοχής τους, την κατάσταση της υγείας τους, την ηλικία τους. Ο παράγοντας αυτός δεν μπορεί να είναι ποτέ μηδέν. Δεν υπάρχει μηδενικός χρόνος αντίδρασης. Ακόμα και οδηγοί αγώνων χρειάζονται μισό δευτερόλεπτο στην καλύτερη περίπτωση, χρόνος που θα μεσολαβήσει από τη στιγμή του ερεθίσματος (συνήθως οπτικού) μέχρι να πατήσουν το φρένο.

 

Το εργαλείο αυτό σε συνδυασμό με προσομοιωτή οδήγησης αποτελεί μία πολύ καλή και αποτελεσματική βιωματική εκπαιδευτική διαδικασία σε θέματα ενημέρωσης για την απόσπαση προσοχής, την κατανάλωσης αλκοόλ, την κούραση ή/και την υπνηλία. Η συσκευή μετράει το χρόνο μέσω υπολογιστή ο οποίος λειτουργεί σε πολύ υψηλά επίπεδα ακρίβειας.

 

 

 

 

smartdrive

download

 

Truck/Bus Motion Supported

Truck/Bus Simulator

Τμήματα από το Πρόγραμμα για τις Σχολές Οδηγών (Αγγλική έκδοση)

Car Simulator

Real Car Simulator

RADIO SPOT: www.simulators.gr

TV SPOT (2009): HEINEKEN - ANT1 - FOERST

Road Safety Foerst!