Εξομοιωτής Οδήγησης

2012: Προσομοιωτές για τη χρήση της ζώνης ασφαλείας

Δοκιμάζοντας τον προσομοιωτή πρόσκρουσης και τον προσομοιωτή ανατροπής θα αλλάξετε την ιδέα που είχατε για τη χρησιμότητα των ζωνών ασφαλείας από όλους τους επιβάτες!

 

Simulators.grSimulators.grSimulators.gr

Επιμένετε να μη φοράτε ζώνη ασφαλείας επειδή… βαριέστε να τη φορέσετε ή δεν αισθάνεστε άνετα; Ακόμη επιμένετε να μη φοράτε ζώνη ασφαλείας επειδή σας... τσαλακώνει τα ρούχα; Μήπως νομίζετε πως δε σας χρειάζεται επειδή θα οδηγήσετε για λίγα μόνο μέτρα, στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας; Νομίζετε πως τα προσκέφαλα στα καθίσματα είναι για να… χαλαρώνουμε αναπαυτικά στα ταξίδια μας;


Μία μόνο
 δοκιμή στον προσομοιωτή πρόσκρουσης με πολύ μικρή ταχύτητα (5 - 10 χλμ / ώρα) θα σας πείσει για το αντίθετο! Μερικές περιστροφές μπροστά στα μάτια σας τη στιγμή που πετάγεται έξω από το αυτοκίνητο η κούκλα και θα σκεφτείτε πολύ σοβαρά αυτά που μέχρι σήμερα νομίζατε. Μία μόνο σύγκρουση και θα καταλάβετε με πόση ταχύτητα επανέρχεται ο αυχένας σας στο κάθισμα, όπου χωρίς προσκέφαλο θα είχατε σοβαρό πρόβλημα. Ο προσομοιωτής ζώνης είναι μία πλατφόρμα επάνω στην οποία βρίσκεται ένα κάθισμα αυτοκινήτου με ζώνη ασφαλείας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καθίσουν και να δοκιμάσουν τη συγκράτηση του από τις ζώνες ασφαλείας με ταχύτητα περίπου 5-7 χλμ/ώρα. Διατίθενται δύο τύποι, ένας με μονό κάθισμα και ένας με διπλό κάθισμα. Ο προσομοιωτής πρόσκρουσης είναι το πλέον απαραίτητο εργαλείο για τις σχολές οδηγών, για τα σχολεία και για κάθε επιχείρηση ή φορέα που επιθυμεί έμπρακτα να συμβάλλει στην αύξηση της οδικής ασφάλειας.


Ο προσομοιωτής ανατροπής οχήματος πρέπει να στελεχώνει κάθε φορέα που θέλει έμπρακτα να μειώσει τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων. Και οι δύο συσκευές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά εργαλεία εκπαίδευσης των νέων οδηγών με βιωματικό τρόπο, εργαλεία τα οποία συμβάλλουν στην αλλαγή της νοοτροπίας των εν ενεργεία οδηγών, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Είναι πολύ εύκολοι στο χειρισμό τους, ασφαλείς και προσιτοί στην απόκτησή τους, ειδικά αυτοί της ζώνης.   

 

Ο προσομοιωτής ανατροπής οχήματος αποτελείται από πλαίσιο το οποίο  φέρει ολόκληρο αυτοκίνητο το οποίο υποτίθεται ότι εκτρέπεται με μόλις 50 χιλιόμετρα την ώρα από το οδόστρωμα, ανατρέπεται και ξεκινά να περιστρέφεται. Το σύστημα είναι τοποθετημένο σε τρέϊλερ για την εύκολη μεταφορά του οπουδήποτε. Το όχημα περιστρέφεται δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα με δυνατότητα αυξομείωσης των στροφών, συνεπώς της ταχύτητας περιστροφής. Σκοπός του προσομοιωτή ανατροπής οχήματος είναι να πειστεί και ο πλέον αδιάφορος ότι σε περίπτωση ανατροπής μόνο η ζώνη ασφαλείας θα τον κρατήσει στο κάθισμά του, άρα ασφαλή!


 

 

 

smartdrive

download

 

Truck/Bus Motion Supported

Truck/Bus Simulator

Τμήματα από το Πρόγραμμα για τις Σχολές Οδηγών (Αγγλική έκδοση)

Car Simulator

Real Car Simulator

RADIO SPOT: www.simulators.gr

TV SPOT (2009): HEINEKEN - ANT1 - FOERST

Road Safety Foerst!